Vad (och vem) är Tiki Läromedel ?

Tiki Läromedel utvecklar specialpedagogiska läromedel som är bra för alla.

Våra läromedel går varsamt fram men har ett mycket klart fokus på att utveckla kunskaper och färdigheter. Det är alla elevers rätt att få göra det – oavsett förutsättningar.
Tiki Läromedel samarbetar med författare, illustratörer, filmproducenter, ljudproducenter och utvecklare som har lång erfarenhet av att ta fram specialpedagogiska läromedel. Många har också egen lärarerfarenhet.

Jag som äger och driver Tiki Läromedel I Sverige AB heter Anders Lidén.

Jag har arbetat med läromedelsutveckling sedan 1990. Under den tiden har jag haft förmånen att få vara med och utveckla ett mycket stort antal läromedel, i tryckt form, på digitala plattformar och i form av spel. Under de senaste 20 åren har jag haft ett tydligt fokus på specialpedagogik. Många av de projekt jag deltagit i har fått stöd från Specialpedagogiska skolmyndigheten.

Jag är fascinerad av hur mycket motivation och fokus man kan locka fram hos en elev om man går varsamt fram i inlärningen. Det är lika tydligt nu som när jag började jobba som lärare för mer än 45 år sedan.

Texter och övningar

All text och alla övningar i Tiki NO och Tiki SO är författade av Peter Gröndal. I Tiki English står Peter bakom allt material som tillhör Hello World. 

Peter har arbetat som klasslärare, speciallärare och specialpedagog.

Tiki English Reading och The Call innehåller material av Birgit Harling och Anders Lidén.

I Tiki Svenska deltar många författare. 

Bilder

Teckningarna i Tiki English Hello World, Tiki NO och Tiki SO är alla handritade och bearbetade av Johan Lorentzon på Snits Bilder. Johan har illustrerat läromedel i mer än 25 år. Han har också hunnit med ett yrkesliv som bildlärare på flera skolstadier.

Johan avled helt oväntat i december 2022. Han är svårt saknad av många.  

 

Ljud och filmer

Alla ljud- och filmproduktion är utförd av SAYIT i Höör. Johan Falk gör motsvarande produktion till många stora läromedelsproducenter i norra Europa.

De röster du hör mest i Tiki NO och Tiki SO tillhör Karin Mannerström och Mattias Linderoth. 

I Tiki English finns många röster. De du lyssnar till mest tillhör Robbie Stevens, Ben Elliott och Jenny Brice. 

Plattform

De tekniska plattformarna är utvecklade av Sigma Technology i Ukraina och i Sverige. 

Jonas Lidén är oumbärlig produktionsledare.